perjantai 10. tammikuuta 2014

Taistelupari





Sain intuitiivisesti tunteen, että minun pitäisi kirjoittaa nyt parisuhteesta ja muutoksista, jotka koskettavat myös tätä elämän osa-aluetta.
Kysymys kuuluukin: asuuko kotonasi taisteluparisi? Minun vastaukseni tähän on "kyllä"!
Lähtöni 'henkiselle tielle' (käytän sitä nimitystä tarkoittamaan konkreettista muutosta koskien tietoisuuden avautumista, vaikka tosiasiassa olemme kaikki henkisellä tiellä olimmepa tietoisia siitä tai emme!) vaikutti suuresti myös kotioloissa. Valehtelisin jos väittäisin, että kaikki olisi ollut helppoa alusta lähtien, sillä tästä leikistä oli helppous kaukana. Minun yllättävä 'herääminen' kosketti toki kaikkia lähipiirissäni... kuten aina, Valo vaikuttaa kaikkeen ympärillä olevaan. Valomäärän äkillinen kasvu aiheutti myös päinvastaisia reaktioita: varjot korostuivat!
Tiedän, että tällä hetkellä on monia, jotka miettivät: kuinka selviämme tästä koettelemuksesta? Miten parisuhde kestää kaiken henkisyyden? Onko meidän tarkoitus jatkaa edes tätä parisuhdetta? Itse olin pari vuotta sitten näiden samojen kysymysten äärellä... Muistan muutamia epätoivon hetkiä, lohdutonta itkua.. tähänkö kaikki päättyy? Muistan erään riidan päätteeksi sanoneeni miehelleni: "olet vapaa lähtemään jos haluat, en estele sitä" ja muistan todella tarkoittaneeni mitä sanoin. Sydämessäni päästin hänestä irti. Todellisuudessa taisin tietämättäni kuitenkin puhdistaa pelkoon ja riippuvuuksiin perustuvia sidoksia väliltämme. Nyt ymmärrän senkin.
Meidän ei ole kuitenkaan tarkoitus muuttaa ketään toista. Voimme ainoastaan tietoisesti muuttaa itse itsemme... ympäristön muutos seuraa vääjäämättä perässä. Jos sinä muutat itsesi, myös ympäristösi hyötyy tästä. Oma kasvusi ei siis koskaan vaikuta vain sinuun itseesi vaan jollain salatulla tavalla koko lähipiirisi muuttuu myös. Meidän ei siis tarvitse kontrolloida tätä muutosta ainakaan mielen avulla. Riittää, että kuuntelemme sydäntämme ja seuraamme intuitiotamme, johdatusta.
Vaikka alussa näyttäisi siltä, että parisuhde joutuu toisen osapuolen muutoksen seurauksena suureen kriisiin, voi kaiken haasteen sisälle kätkeytyä mitä valtavin siunaus!
Minullekin sanottiin jo heti polkuni alussa, että mieheni 'seuraa perässä'... ja tiedättekö miten epäuskoinen olin!!! Alku näytti kerta kaikkiaan täysin päinvastaiselta. Ihan aidosti pelkäsimme molemmat, että minun herääminen koituisi suhteemme kohtaloksi. Lopulta näin kävikin.. mutta ei millään lailla negatiiviseksi kohtaloksi, vaan joksikin päinvastaiseksi. Ihme todella tapahtui, kun olin jo aikaa sitten luopunut toivosta. Ihme tuli sitten, kun sitä kaikkein vähiten odotin. Jokin suuri Voima vaikuttaa kaikkeen. Tuo Voima on Rakkaus!!!

 
Menemättä yksityiskohtiin, halusin vain rohkaista niitä, jotka tuntevat suurta epävarmuutta omasta, puolison tai parisuhteen tulevaisuudesta: kaikki järjestyy!!
Verhon takana tehdään kovasti töitä meidän hyväksemme. Olemme itse valinneet kumppanimme ja aivan pätevistä syistä. Meillä on sopimus, sielunsopimus, jonka täytämme sitä menestyksellisemmin, mitä vakaammin sitoudumme nykyisiin haasteisiin. Muistettakoon, että kaikki haasteemme ovat todellisuudessa siunauksia, timantteja, oppiläksyjämme sielumme ikuisella matkalla. Emme koskaan voi tietää, mitkä ovat jonkun toisen sielun motiivit valita tietynlaiset elämänolosuhteet, joten kaikenlainen vertailu on jätettävä taakse. Voimme ainoastaan päästä perille oman sielumme oppiläksyistä, joten tärkein tehtävämme on oivaltaa niiden kautta. Korkeampi näkökulma auttaa oivaltamisessa, sillä kyse on aina lopulta rakkauden oppiläksystä. Ns. hankala parisuhde saattaa olla juuri sinun tärkeimpiä oppiläksyjä ja kotoinen taisteluparisi mitä rakkain sielu henkimaailmassa. Vain kaikkein läheisimmät sielut uskaltavat antaa meille ne kaikkein vaikeimmat läksyt, koska rakkaus sielujen välillä on mitä puhtainta. Ei siis mitään syytä huoleen! Kyse voi olla myös entisten elämien puhdistamisesta tai muista karmallisista seikoista.
 
Kirjoitin nyt hyvin yleisellä tasolla tästä asiasta, sillä minulla on tunne että liian yksityiskohtainen kuvaus ei ole nyt paikallaan. Toki on olemassa lukuisia muitakin valintoja elämässä kuin heteroparisuhde. Kaikki sielut eivät suinkaan halua juuri nykyisessä elämässä kokea sellaista vaan valitsevat toisenlaisen tavan elää. Myös homoseksuaalisuus on sielun valinta, kuten yksinhuoltajuus, moniavioisuus, lapsettomuus, parisuhteettomuus jne jne. Tapoja on monia. Elämä on äärettömän moninaista!!! Kiitos siitä :).
Itse koen, että tämä elämä, nämä olosuhteet, kaikki sielut ympärilläni, ovat olemassa aivan tietyistä syistä. Aivan kaikella on tarkoitus. Minun puolisoni on mitä upein 'taistelupari' juuri minulle. Meillä on monta yhteistä elämää jo elettynä eri 'rooleissa' enkä tiedä onko lisää tulossa..? Kaikessa viisaudessaan ja vastahakoisuudessaankin hän on tukevasti maadoittanut minua koko kasvukauteni ajan. Nyt on minun vuoroni tukea häntä itsensä kohtaamisessa. Teen sen suuresta rakkaudesta häntä kohtaan, vaikka se tarkoittaisikin varjojen näkemistä ja sontakasojen kippaamista eteeni. Juuri näin me opimme jatkuvasti toinen toisiltamme, ennen kaikkea omasta itsestämme ;).
 
-Meena
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti